Tuesday, January 8, 2019

PUSTINJSKA OLUJA.. DEFINITIVNO JEDAN OD MOJIH DRAŽIH KOLAČA

Posted by Najboljikolaci.com on January 08, 2019 | No comments
Sastojci
7 jaja
kašika šećera
200 gr kokosovog brašna
250 gr margarina



100 gr čokolade za kuhanje
šlag kreme od vanilije
Priprema
KORA – Sedam bjelanaca pjenasto umutiti u posudi, zatim dodati sedam kašika šećera.
Kada ste sve to dobro umutili, u smjesu dodajte 200 gr, kokosa te sjediniti. Dobivenu
smjesu izliti u posudu za pečenje koju ste prethodno pouljili i peći na mlakoj
temperaturi oko 15 min. FIL



 – U posudi staviti sedam žumanaca i sedam kašika šećera i dobro ih izmutiti. Zatim
dodati margarin i dobro sjediniti. – Čokoladu za kuhanje od 100 gr. rastopiti (ja je topim
sa 2/3 kašike ulja), zatim ohladiti i dodati prethodnoj smjesi i sve sjediniti. KREMA
– Umutiti dvije šlag kreme od vanilije
– Kada se kora ohladi, na nju staviti cijeli fil, a preko fila kremu od vanilije. Kolač je
najbolje odmah isjeći na kocke. – Kolač staviti u frižider na 2/3 sata i onda je spreman
za posluživanje

0 comments:

Post a Comment